Våra behandlingar

När du kommer till oss går vi igenom dina önskemål och behov. Med detta som utgångspunkt och med hänsyn till dina förutsättningar kommer vi gemensamt fram till bästa möjliga vård för dig.

Tandvård - Allmänvård
Allmäntandvård

Allmäntandvården består främst av regelbundna undersökningar, förebyggande tandvård, lagningar och rotbehandlingar.
Vi erbjuder även olika former av protetiska ersättningar vid problem med tänderna som inte kan lösas med en lagning eller när man förlorat tänder. Vi samarbetar med tandtekniker som har lång erfarenhet inom yrket.

Akuttandvård

Vi utför akuttandvård och erbjuder dig alltid tid samma dag vid akuta besvär. Det främsta målet vid ett akutbesök är att hjälpa vår patient att bli av med eventuell smärta samt att förebygga risken för mer skada. Därför påbörjas vanligtvis behandlingen vid akutbesöket och man bokar sedan upp ny tid för fortsatt omhändertagande av skadan eller sjukdomen.

Akuttandvård
Tandhygienist
Tandhygienist

Med sin breda kunskap hjälper vår tandhygienist dig att lägga grunden till en god tandhälsa. Vi arbetar förebyggande och med behandling av skador som uppkommit. Tandhygienisten ger dig även information om munhygien och kostråd så du kan behålla en god munhälsa. Det finns många fördelar med att regelbundet besöka sin tandhygienist.

Blekning av tänder

Vi erbjuder hemblekning med individuellt utformade blekskenor, till en kostnad av 3500 kr. Innan man genomgår en tandblekning är det viktigt att man blivit undersökt av en tandläkare. För bästa resultat rekommenderar vi även en förberedande grundbehandling hos tandhygienist, som avlägsnar tandsten och ytliga missfärgningar.

Lega tandklinik - Undersökning
Karin Lega
Tandvårdsrädsla

Vi vill att alla våra patienter ska få en positiv upplevelse av sitt besök hos oss. Detta gäller självklart även dig som känner obehag inför ditt tandläkarbesök. Vår psykolog har lång erfarenhet av tandvårdsrädsla och arbetar med både barn och vuxna.